Αναρτήθηκε από: admin, στίς 2/9/2016, στην κατηγορία " Τεχνολογία"
Εμφανίσεις: αυτό το άρθρο έχει διαβαστεί 1368 φορές
Τοποθεσία: Σέρρες, Greece

Average rating: 5,0
2 αξιολογήσεις
Μιά ελληνική μοτοσυκλέτα στο Europe Supermono Cup

Η ελληνική πρωτότυπη μοτοσυκλέτα ετοιμάζεται και βάζει στόχο τη συμμετοχή της το 2017 στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Supermono για μονοκύλινδρες μοτοσυκλέτες, το FIM Europe Supermono Cup.
H TEICM Racing Team είναι μια ομάδα Μηχανολόγων Μηχανικών  του ΤΕΙ  Κεντρικής  Μακεδονίας στις Σέρρες που συστάθηκε το 2016 και αγαπά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.


Στόχος της είναι η μελέτη και η κατασκευή μίας μονοκύλινδρης μοτοσυκλέτας, για την συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό τουρνουά FIM Supermono Cup 2017.
Η ιστορία της ξεκινάει τον Ιούνιο του 2014 όταν ο Αλέξανδρος Μαΐδης είχε την ιδέα να κατασκευάσει μία μοτοσυκλέτα στα πλαίσια πτυχιακής εργασίας. Σήμερα το Project Talos, όπως ονομάζεται, είναι μία πλήρως λειτουργική μοτοσυκλέτα με παρουσία σε διοργανώσεις σε όλη την Ελλάδα. Επιπλέον έχει λάβει θετικές κριτικές από τον εγχώριο αλλά και τον διεθνή Τύπο.
Η υπάρχουσα εμπειρία σε συνδυασμό με την θέληση για νέες προκλήσεις οδηγεί την ομάδα να θέσει πιο ψηλά τον πήχη. Επόμενος στόχος είναι η κατασκευή μίας νέας μοτοσυκλέτας, εφαρμόζοντας νέες καινοτομίες όπως η προσαρμοζόμενη γεωμετρία καθώς και η εφαρμογή της στην βιομηχανία.
Το FIM Europe Supermono Cup αποτελεί μία ευρωπαϊκή διοργάνωση δέκα αγώνων ανάλογη του MotoGP, όπου συμμετέχουν τετράχρονες μονοκύλινδρες αγωνιστικές μοτοσυκλέτες.
Ο λόγος που ο διαγωνισμός αποτελεί πρόκληση για κάθε Μηχανολόγο Μηχανικό είναι ότι   δεν υπάρχουν περιορισμοί στο σχεδιασμό και στην κατασκευή της αγωνιζόμενης μοτοσυκλέτας. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί ο κινητήρας που πρέπει να είναι μέχρι 800cc και η συνολική κατασκευή να ζυγίζει το λιγότερο 90kg.
Ο στόχος της ομάδας είναι η κατασκευή εξολοκλήρου από την αρχή μιας νέας μοτοσυκλέτας που να είναι ανταγωνιστική αλλά και να εφαρμόζει κάποιες καινοτομίες.
Για την συμμετοχή στο τουρνουά η ομάδα θέτει ως πρώτο στόχο την ολοκλήρωση του πρώτου αγώνα. Έπειτα ανάλογα με την επίδοση αλλά και την στήριξη που θα έχει, θα επιδιώξει την ανάδειξη του Ιδρύματος και της χώρας μας στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.


Για να πραγματοποιήσει όμως το όνειρο της, η ομάδα χρειάζεται την βοήθεια χορηγών. Οι ανάγκες  κατατάσσονται σε δύο κατηγορίες: Κατασκευαστικές και Διοργάνωσης. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ανταποκριθεί ως τώρα και στηρίζουν την προσπάθεια:
ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας: Το Ίδρυμα στηρίζει από την αρχή την προσπάθεια, έμπρακτα κι όχι μόνο με την κάλυψη σημαντικών εξόδων αλλά και με την παροχή του εργαστηριακού εξοπλισμού για  την  κατασκευή  της μοτοσυκλέτας.
Επιπλέον μία ομάδα αξιόλογων καθηγητών (υπεύθυνοι ομάδας) είναι κοντά και  καθοδηγούν με την πείρα και την τεχνογνωσία τους, σε όλες τις δυσκολίες που συναντά η εξέλιξη του project.
Yamaha - Μοτοδυναμική: Εξίσου πολύτιμη είναι και η συμβολή της YAMAHA ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ AEE που από τα πρώτα στάδια του Project Talos πίστεψε την προσπάθεια και πλέον παρέχει έναν νέο εμπορικό κινητήρα, καρμπιρατέρ και φυσικά ότι άλλο χρειαστεί.
Η ομάδα προσφέρει στους χορηγούς της:
 • Προβολή  του logo της  εταιρίας στις δημόσιες εμφανίσεις της ομάδας .
 • Τοποθέτηση του logo σε εμφανές σημείο στο πλαίσιο της μοτοσυκλέτας.
 • Διαφήμιση και προώθηση στα social media και στο site της ομάδας.
 • Τοποθέτηση του logo στην ενδυμασία της ομάδας (μπλούζες, στολές κ.α)
 • Ανάπτυξη Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης (ΚΕΚ).
«Ελπίζουμε στην συμβολή σας για να πετύχουμε τα μέγιστα δυνατά ως η πρώτη ελληνική μοτοσυκλέτα σε έναν μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα», είναι το μήνυμα της ομάδας σε όσους ενδιαφέρονται να στηρίξουν την προσπάθεια.
Μέλη της ομάδας είναι οι Νικόλαος Αποστολίδης, Αθανάσιος Αραμπατζής, Γεώργιος Ζούρος και Αλέξανδρος Μαΐδης, ενώ οι Υπεύθυνοι της ομάδας, είναι οι Κωνσταντίνος Δαυίδ (Καθηγητής), Ιωάννης Εβελζαμάν (ΕΤΠ) και Δημήτριος Σαγρής (Επ. Συνεργάτης)
Τα σχετικά email επικοινωνίας είναι: alex_maid@hotmail.com και npapostolidis@gmail.com